Enable JavaScript to visit this website.
Stop voorgoed met roken

Je hebt tot 4x meer kans om te stoppen met behulp van je huisarts of een professionele hulpverlener dan met wilskracht alleen.

Werk mijn stopbelofte bij

5 tips om uw huid sneller van roken te laten herstellen

5 tips om uw huid sneller van roken te laten herstellen

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Schoonheid zit van binnen maar wie wil er nu niet een mooie gezonde huid? Als doorgewinterde roker kan dat best lastig zijn, want roken onttrekt zuurstof en essentiële voedingsstoffen aan de huid en kan vroegtijdig rimpels, een ongelijkmatige huidskleur en ouderdomsvlekken veroorzaken.

Er is geen magische formule om de effecten van langdurig roken op de huid teniet te doen, maar de huid begint zich langzaam te herstellen, zodra u uw nicotineverslaving de deur wijst. Hieronder wordt beschreven wat er met uw huid gebeurt zodra u stopt met roken (het is geweldig, dat beloven we) en wat u kunt doen om het herstelproces te bevorderen.

1. U gaat weer stralen
Zo zal uw lichaam reageren:
Zonder het giftige mengsel van chemische stoffen uit sigaretten zal uw huid geen tekort aan zuurstof hebben, neemt de bloedtoevoer naar de organen en de hoeveelheid antioxidanten toe. De huidcellen zullen - uw huid zal er frisser en gezonder uit gaan zien.

Wat u kunt doen: Het reinigen en scrubben van de huid voor het verwijderen van dode huidcellen. Als onderdeel van de dagelijkse huidverzorging kunt u een vochtinbrengende creme smeren.

2. U zult opleven – letterlijk
Zo zal uw lichaam reageren: Tabaksrook tast de elastine en het collageen in de huid aan, die kleine vezels die uw huid stevig en fris houden. Zonder die vezels zal uw huid gaan uitzakken.

Wat u kunt doen: Door dagelijks te bewegen en een diepere ademhaling na het stoppen met roken, verbetert de bloedcirculatie in het lichaam en worden de spieren sterker, zodat losse huid weer steviger kan worden. Het is algemeen bekend, het allerbelangrijkste is om zonnebrandcreme te gebruiken. Dit is essentieel om te voorkomen dat de zon collageen vernietigt dat door uw lichaam wordt aangemaakt.

4. U zult aangenamer ruiken
Zo zal uw lichaam reageren: Niet alleen uw kleding en bank houden de rookgeur vast (het huis schoonmaken is een mooie en nuttige afleiding) — ook uw huid bevat rookresten, waardoor uw vingertoppen geel kunnen worden.

Wat u kunt doen: Drink veel water om uw huid te hydrateren en eventuele restanten eruit te spoelen. Vermijd het gebruik van dranken die uitdroging veroorzaken, zoals alcohol of cafeïnehoudende dranken.

5. U geneest sneller
Zo zal uw lichaam reageren: Roken vertraagt het genezingsproces omdat het zuurstof wegvoert van de huidcellen. Nadat u met roken bent gestopt, stijgt het aantal bloedcellen. U zult merken dat uw huid sneller geneest bij een snijwondje.

Wat u kunt doen: Zorg goed voor uzelf met gezonde en lekkere gerechten.

Meld u aan voor e-mailmeldingen
Close

Je bent van plan te stoppen, hoe ga je dat doen?

Verzend
Thank you for answering our questions