Enable JavaScript to visit this website.
Stop voorgoed met roken

Je hebt tot 4x meer kans om te stoppen met behulp van je huisarts of een professionele hulpverlener dan met wilskracht alleen.

Werk mijn stopbelofte bij

8 problemen die alleen rokers zullen begrijpen:

8 problemen die alleen rokers zullen begrijpen:

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Hoeveel van deze kenmerken waren voor u herkenbaar?

Het leven als roker kan zwaar zijn... Hier zijn acht problemen waar de meeste rokers- vooral diegenen die willen stoppen - tegenaan lopen.


1) “Dit is mijn laatste. Echt waar" Hoe vaak heeft u dat al gezegd?


4) Die gefrustreerde, bozige paniek als u uw aansteker kwijt bent, hunkert naar een sigaret en de hele boel overhoop haalt op zoek naar een vuurtje. U baalt dat u de drang niet kunt weerstaan.


5) U raakt buiten adem als u de trap oploopt, terwijl u wordt ingehaald door iemand die er stukken ouder uitziet.


6) Die kriebel achter in uw keel waar u maar niet vanaf komt, hoe vaak u ook gorgelt of hoest – en de angst die daarmee gepaard gaat: “Is dit het eerste teken dat er iets ernstigers aan de hand is? Hoe lang wil ik wachten voordat ik naar een dokter ga voor informatie over roken? Wordt het erger of beter als ik er eentje opsteek?”


7) U vindt een brandgaatje in uw favoriete jasje en u heeft geen idee hoe dat daar gekomen is. U weet echter dat reparatie niet mogelijk is en dat uw rookverslaving u weer eens extra geld heeft gekost.


8) Ondanks dat het koud, nat en winderig is staat u straks toch weer buiten kou te lijden want u snakt naar een sigaret.


9) U baalt van uzelf als u tijdens een stoppoging enorm verlangt naar een sigaret en u merkt dat u een dierbare afsnauwt die u alleen maar wil helpen en ondersteunen.


10) U merkt dat u bij de kassa automatisch om een pakje vraagt, zelfs al wilt u stoppen. Hoewel u daar spijt van heeft, betaalt u ze toch. Dan, zodra u buiten de winkel staat, trekt u de verpakking open en steekt u er eentje op, ondanks dat u weet dat dit onverstandig is. Dat u dit niet wilt. Dat u wilt weten hoe te stoppen met roken. Maar terwijl u dit alles denkt, blijft u inhaleren.

Het is echt niet nodig om dit allemaal te doorstaan. Rokers die met een zorgverlener praten, hebben vier keer meer kans op een geslaagde stoppoging, dus maak vandaag nog een afspraak met uw huisarts.

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Hoeveel van deze kenmerken waren voor u herkenbaar?

Close

Je bent van plan te stoppen, hoe ga je dat doen?

Verzend
Thank you for answering our questions