Enable JavaScript to visit this website.
Stop voorgoed met roken

Je hebt tot 4x meer kans om te stoppen met behulp van je huisarts of een professionele hulpverlener dan met wilskracht alleen.

Werk mijn stopbelofte bij

Hoe beroemde ex-rokers zijn gestopt met roken

Hoe beroemde ex-rokers zijn gestopt met roken

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Hoe vaak heeft u geprobeerd om te stoppen met roken? Met hoeveel methodes? Zoals deze beroemde buitenlandse ex-rokers laten zien, zijn er veel verschillende manieren om een poging te doen. Welke methode heeft uw voorkeur?

Charlotte Church – zwangerschap

“De eerste twee weken waren zwaar en de eerste maand miste ik het echt, maar ik voel me nu veel gezonder en kan het verschil merken aan mijn stem”

Ben Affleck – kettingroker

“Ik rookte zo'n vijf pakjes per dag… Tegen de tijd dat de film klaar was, was ik het roken zo beu dat ik het niet meer wilde doen”

Barack Obama – nicotinekauwgum

“Ik worstel er voortdurend mee. Of ik af en toe heb gezondigd? Ja… Ik ben er voor 95% vanaf maar er zijn momenten dat ik de fout in ga.”

Charlize Theron – lichaamsbeweging

“Ik was zwaar verslaafd... Ik dacht: ik rook niet zoals normale mensen. Ik rook om te sterven”

Matt Damon – hypnotherapie

“De reden dat je uiteindelijk stopt, is omdat je ziet wat sigaretten met je doen… Als je eenmaal doorkrijgt wat de gevolgen zijn, is roken niet langer een optie. Volgens mij geldt dit voor elke verslaving.”

Katherine Heigl – elektronische sigaret

“Roken is waardeloos! Het enige dat ik mijn kind wil meegeven, is: 'Het is niet alleen slecht voor je. Wil je de rest van je leven vechten tegen een stomme verslaving aan iets doms dat je niet eens werkelijk een goed gevoel geeft?'”

Gwyneth Paltrow – wilskracht

Zelfs nu zijn er momenten waarop ik denk dat ik een sigaret wil, maar het geeft me veel voldoening om mezelf onder controle te kunnen houden”

Jennifer Aniston – yoga

De ster uit Friends is enthousiast over de mogelijkheid om met yoga wilskracht en zelfbeheersing te bevorderen – “het heeft mijn leven volledig veranderd.”

Jon Stewart – regelmatig gebruik van kauwgum

“Ik gebruikte sigaretten om een leegte te vullen. Ik deed het om me beter te voelen.”

Ashton Kutcher – de Allen Carr stoppen met rokenmethode

“Ik heb zijn boek gelezen. Het bevat adviezen en laat je roken terwijl je leest. Op de laatste pagina staat: ‘En nu stoppen’. Ik heb het boek gesloten en het is me gelukt!”

Elizabeth Hurley – sabbelen aan een fopspeen

“Het is moeilijk.... Ik ben écht, werkelijk helemaal vastbesloten om deze keer niet te gaan roken. Maar het geeft wel veel stress. Het is moeilijk.”

Whoopi Goldberg – minderen en hulp via Twitter

“Ga zoveel minderen als goed voelt. Dat heb ik gedaan. Ik mis de sigaretten helemaal niet!”

Christy Turlington – cold turkey

“Ik had al vele malen een stoppoging gedaan, maar viel altijd weer terug. Ik kreeg er genoeg van dat ik mijn belofte aan mezelf brak en ik ben in één keer gestopt”

Heeft een van deze methodes van beroemdheden u geïnspireerd? Ze benoemen nog maar een paar van de vele verschillende technieken die voorhanden zijn. Om de juiste stopmethode voor u te vinden, is het altijd aan te raden om al uw opties te verkennen.

De beste manier daarvoor is om contact op te nemen met een zorgverlener om te praten over uw gewoonten en rookverleden. Ze kunnen de effectiviteit van de afzonderlijke technieken met u doornemen en u helpen om een stoppen-met-rokenmethode te vinden die werkt voor u.

Meld u aan voor e-mailmeldingen
Close

Je bent van plan te stoppen, hoe ga je dat doen?

Verzend
Thank you for answering our questions