Enable JavaScript to visit this website.
Stop voorgoed met roken

Je hebt tot 4x meer kans om te stoppen met behulp van je huisarts of een professionele hulpverlener dan met wilskracht alleen.

Werk mijn stopbelofte bij

Hoe kunt u uw smartphone gebruiken om het verlangen naar nicotine te weerstaan

Hoe kunt u uw smartphone gebruiken om het verlangen naar nicotine te weerstaan

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Welke van deze manieren voor hulp bij het stoppen met roken zou u overwegen?

Een SMARTphone heeft niet voor niets die naam gekregen. Dit slimme, kleine apparaatje kan u helpen betere besluiten te nemen: van het plannen van de snelste route naar huis tot een app om te stoppen met roken.

Uw telefoon biedt prima mogelijkheden om u af te leiden als u zin krijgt in een sigaret. Bekijk hieronder de door ons aanbevolen apps voor de iPhone, Android, Windows Phone en Blackberry. Beter daaraan verslaafd dan aan sigaretten…

Duolingo— iPhone

Met de app Duolingo leert u spelenderwijs een taal. Het is een op-en-top effectieve vertragingstactiek in de vorm van snelle taallessen die beslist uw aandacht afleidt als u hunkert naar een sigaret. U kunt zelfs “duelleren” met app-vrienden, dus sluit u aan bij andere mensen die met roken proberen te stoppen voor wat extra motivatie (… en rivaliteit)!

Pinterest — Android

Pinterest richt zich helemaal op de toekomst en het bouwen aan het leven dat u wilt - zowel op korte termijn (Dat kledingstuk dat u nu direct wilt hebben) als op lange termijn (dat grote renovatieproject aan uw huis dat ‘ooit’ gepland staat). Zelfs al is het maar voor een paar ogenblikken, het plannen van de toekomst op de Pinterest-app voor de Android zal u afleiden van de trek in een sigaret. Bovendien kunt u dingen pinnen waar u in uw aanstaande rookvrije leven waarschijnlijk meer plezier aan zult beleven. Bijvoorbeeld een inspannende wandeltocht die gemakkelijker wordt als u niet loopt te hijgen en te puffen en waar u wat conditie voor nodig hebt.

#TileArt — Windows Phone

U kunt de extra vrije tijd die u nu hebt (nu u niet doorlopend rookpauzes neemt) natuurlijk ook gebruiken om uw telefoon een beetje op te leuken. #TileArt is een eenvoudige app waarmee u kunstwerkjes op maat kunt maken voor uw Live Tiles met uw eigen afbeeldingen. Tip: Gebruik een beeld of tekst waardoor u gemotiveerd blijft.

LinkedIn — Blackberry

Loopt u de gesprekjes tussen collega's en de kantoorroddels mis nu u niet meer naar buiten wipt voor een rokertje en een praatje? U kunt in contact blijven met uw professionele netwerk en op de hoogte van nieuwtjes met toegang via de LinkedIn-app voor de Blackberry - waar u ook maar bent.

U kunt niet alleen hulp verwachten van uw smartphone. U heeft vier keer meer kans op succes met de hulp van een zorgverlener die u kan adviseren en begeleiden in alle fases van het stoppen met roken, dus maak een afspraak met uw huisarts.

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Welke van deze manieren voor hulp bij het stoppen met roken zou u overwegen?

Close

Je bent van plan te stoppen, hoe ga je dat doen?

Verzend
Thank you for answering our questions