Enable JavaScript to visit this website.
Stop voorgoed met roken

Je hebt tot 4x meer kans om te stoppen met behulp van je huisarts of een professionele hulpverlener dan met wilskracht alleen.

Werk mijn stopbelofte bij

Wat rokers kunnen leren van niet-rokers

Wat rokers kunnen leren van niet-rokers

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Speelt de mening van anderen een rol bij uw wens om te stoppen?

Roken was vroeger hip - alle beroemdheden uit Hollywood rookten in de film. De rebelse types op school deden het. Het was een teken van volwassenheid en opstandigheid.

Maar de tijden veranderen.

In de tijd dat Audrey Hepburn er aanlokkelijk uitzag met haar sigarettenhouder of Bogart stoer oogde terwijl hij kettingrookte, rookte vrijwel iedereen. Maar roken is al lange tijd op zijn retour. Als u vandaag de dag nog rookt, bent u in toenemende mate ouderwets en uit de mode – en niet stoer.

Rokers zien er niet langer krachtig of sexy uit, vooral niet als ze voor de regen proberen te schuilen terwijl ze een sigaret opsteken.

Vergeet niet dat veel niet-rokers zelf ex-rokers zijn. Ze weten als geen ander dat stoppen heel lastig kan zijn.

Niet-rokers zien rokers dus niet als cool! Ze weten dat stoppen moeilijk kan zijn maar wel mogelijk.

Het stopproces is per persoon verschillend. Sommigen vinden het gemakkelijk, anderen zwaar, en verschillende stoppen met roken methodes hebben andere effecten bij verschillende mensen. Maar het feit dat er zo veel ex-rokers zijn, bewijst dat ook u een niet-roker kan worden.

Hoe u een niet-roker kunt worden

Eén van de voornaamste dingen die rokers moeten doen om de verslaving met succes te doorbreken, is het veranderen van hun denkpatroon. Dat kan lastig zijn, vooral ook omdat nicotine het beloningscentrum in uw hersenen prikkelt. Dit leidt tot reacties van uw lichaam, waarbij het verlangen toeneemt en u zich goed voelt als u rookt en verschrikkelijk als u niet rookt.

De eerste en belangrijkste stap is onderkennen dat stoppen mogelijk is. En niet te veel op te zien tegen de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. Anderen is het gelukt, dus u kunt het ook.

Elk aanbod van een ex-roker om te helpen of advies te geven kunt u opvatten zoals het wordt bedoeld: ze willen u helpen om er vanaf te komen.

Bedenk bij het voorbereiden van uw stoppoging hoe uw huisarts u kan helpen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

Het kan moeilijk zijn om met roken te stoppen, maar er zijn manieren om dit te vergemakkelijken. Met de juiste adviezen, ondersteuning, gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering kan het ook u lukken.

Het is al heel veel mensen gelukt om te stoppen zodat ze nu een gezonder, frisser en nicotine vrij leven leiden. Ook iets voor u?!

Meld u aan voor e-mailmeldingen

Speelt de mening van anderen een rol bij uw wens om te stoppen?

Close

Je bent van plan te stoppen, hoe ga je dat doen?

Verzend
Thank you for answering our questions